sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 13 april 2011

Tisdag & Onsdag

Tisdagen började inte riktigt på bästa sätt med att mitt tåg som vanligtvis går vid 07:35 var inställt, istället fick vi snällt vänta på nästa tåg som gick först efter en timme. Lagom kul. Tur i oturen så gjorde det inget enligt min handledare då vårt lilla bageri var mer än överbefolkat. Tre ordinarie bagerskor (Ia, Märta och Amelie) + två killar som var där för att ge tips och idéer på hur de kunde förbättra sitt bakande. Minst sagt trångt! Så pass trångt att när jag väl var på plats så fick jag göra mina kakor hos kallskänkan, men finns det hjärterum så finns det stjärterum.
Då bagerskorna varit på jobbet redan vid 03 så gick de hem redan vid tolv-tiden, jag förstår dom ack för väl! Jag var kvar och gjorde kakdeg, rullade kaklängder och bakade kakor samtidigt som jag småsnackade med dagens kallskänka Wille, en riktigt trevlig kille.

Idag, onsdag, har varit en ganska lugn dag. Hjälpt till med både det ena och det andra, allt från att blanda ihop kanel-remonse till kanelbullarna, vägt upp deg, matat surdeg och gjort nybörjar-misstaget med att ställa fyllda brödformar för tätt i sticket. Inte bra! Speciellt inte när det jäser såpass att degen fastnar i plåten ovanför. Gissa om jag hade dåligt samvete även om snälla Ia sa att det aldrig är elevens fel. Jag har verkligen lärt mig en läxa! Tur nog så gick degen att rädda, “bara” att skrapa ur formarna och lägg degen i rena formar. Däremot var det inte lika kul att diska alla degiga formar, men något straff ska man väl ha…

Här nedanför ser ni våra vackra kanelbullar, som små söta garnnystan.

DSC06812 DSC06813 DSC06814 DSC06815

Det här med tåg är inte så roligt som jag trodde, eller det skulle varit det OM tågen kunde komma i tid. Som i måndags då jag skyndade från jobbet för att hinna i tid till tåget, fick till o med lämna över en halvfärdig uppgift till kallskänkan Therese. För att väl på plats på stationen upptäcka att tåget är en timme försenat, men va…! Arg o frustrerad! Denna veckan har tåget gått efter en helt egen tidtabell, men imorgon ska det banne mig gå i tid för då jag ska på ultraljud. Annars får tåget med Bagerskan att göra… *ler*

Ni missar väl inte att titta på Sveriges Mästerkock ikväll? Själv är jag lite kluven, behöver all sömn jag kan få (ska upp kl 04) men vill å andra sidan se vilka två som går vidare till finalen!

Kram Karin

2 kommentarer:

  1. Jobbigt med tåg som krånglar!! Så irriterande när man stressar till stationen och sen upptäcker att tåget är försenat. Hoppas tåget går som dom ska imon :)

    SvaraRadera
  2. Hej, har du nåt tips på vad man kan ha som fyllning på en påsktårta? :)

    SvaraRadera