sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 15 april 2011

Städar-fredag!

Jag har blandade känslor inför denna helg; förväntansfull, glad, nervös och stressad, otroligt stressad! Som ni kanske vet så har jag ju min allra första bakkurs på söndag, det mesta är fixat men jag behöver fortfarande handla och provbaka det som vi ska göra.

Planen är att göra
- Apelsin & choholate chip cupcakes med chokladmousse ovanpå, dekorerade med små kycklingar gjorda i sugarpaste
- Cakepops (tårtbotten/sockerkaka blandat med tex smörkräm) formade som små kycklingar, doppade i gul choklad och dekorerade, satta på pinne.
- Marshmallows dekorerade som små kaniner, satta på pinne.
Med andra ord en del att testa och provbaka innan kursen går av stapeln på söndag!

Utöver allt det så kommer min kära mor på besök på tisdag, efterlängtat men samtidigt otroligt jobbigt då vår hem ser ut som sju svåra år utan att överdriva, köket är belamrat med disk och de flesta ytor behöver verkligen en rejäl skrubbning. Och så fortsätter det i matrummet, belamrat med leksaker, reklam o böcker...
I vardagsrummet har leksaksskåpet exploderat och golvet är täckt med pusselbitar och leksaker. Övervåningen har drabbats av en klädorkan, kläder överallt!

Nej, det brukar inte se ut så här, här hemma. Men då både jag o maken går upp tidigt och somnar tillsammans med barnen vid sju för att orka upp vid 4 - 5 nästa morgon så har hemmet kommit att stå i stiltje. Den korta stund vi är hemma o vakna orkar vi inte riktigt med att ställa oss att städa utan vill ju umgås med våra barn, men självklart fyller vi en diskmaskin och tvättar en tvätt.

Vore jag rik så hade vi haft städhjälp, tänk att komma hem till ett renstädat hem efter jobbet, det vore alldeles underbart härligt!! Nej, dags att börja i köket...

Jag hoppas ni får en lugn o skön helg där ute i landet!

Massor med kramar Karin

Share/Bookmark

2 kommentarer:

 1. Hejsan

  Önskar dig en härlig fredag men även en härlig helg

  krammiz
  Sussi

  SvaraRadera
 2. Det så gøy ut med kurs.

  Et bra triks for at sjokoladen ikke skal synke med i bunnen av cupcakene er å blande de med litt mel før de tilsettes smørjen. Det funker ihvertfall bra for meg.

  Ha en super påske Karin!

  SvaraRadera