sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 20 oktober 2012

Halloween….

PICT0026

Den 1:a oktober fyllde vår äldsta dotter 8 år och hon har sedan sitt 7-års kalas tjatat om kalaset hon skulle ha när hon fyllde 8. Idéer på tema har varierat, allt från disco, hästkalas, kalas i gympa salen till det vi tills slut bestämde oss för – Halloween-kalas. Så för en vecka sen var det äntligen dags!

560834_10151488976913146_2041666493_n

Vi klädde alla ut oss, till o med lilla Alice fick en proper liten mustasch. Linnéa och jag sminkade oss till vampyrer med blod rinnande från våra mungipor…

Och apropå blod så blev just tårtan av det blodigare slaget så jag vill lyfta ett varnande finger för er som är känsliga för blod! Scrolla inte neråt!
PICT0024 PICT0025 

Jag har sett idén på tårtan på min favorit-sajt Pinterest, där var den dock inte riktigt lika blodig utan mer stilren. Och kanske blev min tårta lite väl blodig för ett gäng åttaåringar men det var så kul att jag inte kunde hejda mig. Ju blodigare desto bättre liksom. Man firar ju bara Halloween en gång om året!

Någon har rivit sönder den vackra tårtan med sylvassa klor…

PICT0027 PICT0028

Måste säga att jag blev riktigt nöjd med tårtan och blodet blev riktigt verklighetstroget. Barnen på kalaset tyckte den var läskigt häftig och nästan ingen ville ha “blod” på sin tårtbit. Men trots det tyckte alla att den var riktigt god…

Tårtan är gjord på snorgröna vaniljbottnar och fylld med svart chokladsmörkräm.

Jag testade att bygga in “blod” i smörkrämen men det gick tyvärr inte riktigt som jag hade tänkt mig. Tanken var att det skulle rinna blod ut tårtan när man skar ut en bit men antagligen så var gelen för trögflytande. Jag kommer dock självklart testa idén igen och då med lite rinnigare blod…!

PICT0036 PICT0031

En snabb beskrivning
1. Kavla ut en liten bit röd sp/marsipan och lägg på tårtan där du tänkt ha revorna. Pensla ytterkanterna av sp/marsipanen så att den vita sp/marsipanen fäster.
2. Täck tårtan som vanligt med sp/marsipan.
3. Gör revor med en konservöppnare eller annat vasst. Ju ojämnare revor desto bättre! Klistra fast “huden” mellan revorna med en liten pensel och vatten.
4. Blanda ut Ohoj hallonsås med lite röd pastafärg för att få såsen riktigt blodröd och skeda ut “blodet” i revorna. Klart.

PICT0010 PICT0011 PICT0012 PICT0013

Så vad tycker ni? Häftig eller bara äcklig?

Kram Karin

PICT0029

Och vinnaren är...

Svar: Potatisen till Estrellas Västkustchips kommer ifrån Edenberga Mölla, Skottorps Säteri samt Bjärome.

För att fredagsmyset ska bli extra mysigt här hemma så myser vi ihop oss med någon god mat (vanligtvis tacos, hembakad pizza eller fläskfile och potatis gratäng) framför en ny film i soffan. Vi tänder ofta ljus och myser ihop oss i soffan min dotter och jag, och när hon slocknar tar jag ett varmt bad i mörkret och tar med mig ljusen in och slår på stort med ansiktsmask, hårinpackning och hela kitet innan jag avrundar kvällen med en kopp te och en ny spännade bok. Om vi orkar brukar även dipp och goda grönsaker, chips och choklad stå framme på bordet efter middagen.

Kram Sanna

Stort grattis Sanna!

Maila mig din hemadress så kommer det krispigt goda chips med posten inom kort!

Kram Karin