3 äggvitor
1 dl socker
2-3 msk flädersaft
3 – 4 dl florsocker
Sätt på ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt socker och vispa blankt. Tillsätt under vispning saften. Vispa inte för länge utan bara tills allt blandat sig. Vispa till sist ner siktat florsocker och vänd runt tills allt är blandat, inte mer! Ju längre du vispar desto lösare kommer smeten att bli.
Fyll en spritspåse med tyll eller klutta ut marängen på bakplåtspappersbeklädd plåt. Baka av i några timmar, ingen exakt tid utan tills marängerna känns torra.Jag älskar verkligen skogen; lugnet, dofterna och den vackra gröna mossan. Inget direkt nytt om man sett mina tidigare bilder. Och jag kan inte sluta, jag dras tillbaka som en envis fluga som surrar runt utebelysningen på natten. Och visst blir det vackra bilder? Alldeles underbara!
Imorgon åker jag och maken till Göteborg för att på onsdag flyga till The Big Apple, en drömresa som vi länge drömt om att få genomföra och snart är vi där. Resfebern har redan blossat upp och imorgon ska vi packa, både för oss själva men även för barnen som ska sova hos farmor o farfar. Känns konstigt att åka iväg ensam med maken och utan barn men det ska bli så skönt att få umgås bara vi två! Sist vi var iväg var för 14 år sen, så det är definitivt på tiden!
Kramar till er alla, Karin
Trevlig resa!
SvaraRadera