sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 22 november 2016

Sega pepparkakor med torkade tranbär och valnötter

 


pepp

Julen nalkas runt hörnet och redan på söndag är det första advent. Firade vi inte nyligen midsommar? Tiden går alldeles för fort…!
Hur som helst… Julen närmar sig och man kan aldrig vara för tidig med att julbaka. Och i helgen tog jag chansen att testa olika idéer jag funderat på ett tag. Vad sägs om en chocolate chip cookie fast utan chokladen men med smak av pepparkaka och fylld med torkade tranbär och valnötter?

Låter det inte gott? Och juligt så klart!

pep peppaa

Sega pepparkakor med torkade tranbär och valnötter
Ca 25 kakor beroende på storlek

225g rumsvart smör
3 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
1,5 dl socker
2 ägg
5 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
1 nypa salt
2 tsk pepparkakskrydda
1 dl torkade tranbär, ca 50g
1,5 dl grovt hackade valnötter

Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa smör och allt socker till en jämn smet, tillsätt ett ägg i taget.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och pepparkakskrydda och sila ner i äggsmeten. Det kommer nu blandas till en deg. Blanda till sist ner tranbär och valnötter. Låt degen vila en stund i kylen, ca 30 minuter.

Rulla lagom stora bollar, jag vägde dom till 40 gram. Absolut inte nödvändigt!
Placera med stort mellanrum, de sväller ut ordentligt. Man behöver inte platta till utan de flyter ut alldeles av sig själva i ugnen.
Baka av i ca 10 minuter, ju större desto längre tid tar det. Kakorna kommer kännas ofärdiga men ska ha fått lite färg. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt kakorna svalna helt.

peppar

Har ni testat mina recept får ni gärna berätta,
nyfiken på om ni gillar mina recept och godsaker!


Kram Karin

peppark

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar