sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 24 augusti 2016

Knapriga citronkakor med krämig fyllning


citron1


Inför min 40-års dag bakade jag massor av olika kakor som jag bjöd på, dessa godingar glömde jag dock längst in i frysen. Tråkigt för mina gäster, men ack så trevligt för mig själv att njuta av med en kopp kaffe i solskenet! Jag tror dock inte mina gäster led någon större nöd då jag dukat upp en rejäl kak- & tårtbuffé, mer om det i ett senare inlägg. 

citron2

Knapriga citronkakor
ca 50 st, beroende på storlek

250 rumsvarmt smör
400g / 6,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
rivet skal och saft från en citron
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
420g / 7 dl vetemjöl

Sätt på ugnen på 175 grader.
Tvätta och torka rent citronen. Vispa smör och socker krämigt, tillsätt citronsaft, rivet citronskal, vaniljsocker & ägget och blanda om. Blanda ihop salt, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl och tillsätt. Jobba ihop till en deg, känns den kladdig låt den vila en stund i kylen. Rulla bollar av degen eller kavla ut den på mjölat bord och stick ut runda små kakor. Lägg på plåt och strö på lite socker, baka av i ca 10 minuter tills kakorna fått lite färg.

citron8 citron7


Smörkräm
75 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1-2 msk grädde

Vispa ihop smör och florsocker, tillsätt grädden till önskad konsistens. Spritsa lite smörkräm på hälften av kakorna och lägg ihop. Ställ i kylen eller hugg in direkt…

citron4citron5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar