sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 4 mars 2016

Istället för lördagsgodis…


NYTTIGT ONYTTIGT. CHOKLADBOLLAR.
KOKOS ISTÄLLET FÖR HAVREGRYN.
LÖRDAGSGODIS A´LA LCHF.


cho 1

Trots att jag undviker socker, mjöl, bröd, potatis, ris och allt annat kolhydratstint så blir jag ibland sugen på något sött och då är det skönt att ha snabbt och enkelt recept på något gott att mumsa på. En liten boll brukar räcka för att stilla mitt sötsug. Detta recept passar även de som är glutenallergiker!

cho4 cho3

Det ursprungliga receptet har jag hittat hos Tjockkocken som jag sedan modifierat lite, bland annat har jag ökat mängden kakao och kaffe.

Chokladbollar a´la LCHF
100 g rumsvarmt smör
2 msk grädde
2 dl riven kokos
1,5 dl mandelmjöl
2 - 3 msk kakao
1 - 2 msk kallt starkt kaffe
0,5 dl sötning

Blanda allt till en jämn smet, känns det väldigt kletig så låt den stå i kylen en stund tills den stelnar. Rulla lagom stora bollar och rulla i kakaopulver eller kokosflingor. Låt stå en stund till i kylen och sedan är det bara att njuta…!

Önskar er en härlig helg,
själv ska jag upp redan 03:45 imorgon för att jobba!


Kram Karin
 

cho5cho2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar