söndag 5 juli 2015

Marinerade jordgubbar med vit chokladsås & glass


SOMMAR. SEMESTER. SOL & VÄRME. JORDGUBBAR, GLASS & VIT CHOKLADSÅS.
ENKELT & GOTT. REN NJUTNING. LATA SOMMARDAGAR.


Underbart gott

Det ska va' gött å leva
Annars kan det kvitta
Fint å leva
Annars kan det kvitta
Lätt å leva
Annars kan det kvitta

Jag säger som Galenskaparna - ska det vara gött å leva! På sommaren ska det vara varmt, soligt och saker & ting ska vara enkla. Inget onödigt krångel eller tjafs. Ingen vill stå i köket och svettas i timmar för att få något gott att äta, nej ju enklare desto bättre. Då passar denna efterrätt alldeles utmärkt, tar bara några minuter att fixa ihop och går delvis (se chokladsåsen) att förbereda. Sen att den är alldeles grymt underbar god gör ju inte saken sämre...

Marinerade jordgubbar
Räcker till 4 – 6 personer
1 dl socker
1 luftig dl hackad basilika
1,5 liter sköljda o delade jordgubbar

Blanda socker o basilikahack och rör ner i jordgubbarna. Låt stå, ju längre desto godare smak.
Smakar inte så mycket basilika som man kan tro!

Socker o basilikaMarieneradejordgubbar

Vit chokladsås
Räcker till 6 – 8 personer
5 dl grädde
400 g vit choklad, grovhackad

Värm grädden så att chokladen smälter, låt svalna
Såsen kan stå i kylen och kommer då att tjockna, står den för länge kommer den stelna till mousseliknande konsistens och bli omöjlig att hälla. Men ca 15 minuter klarar den utan problem...

Servera med vaniljglass, hemmagjord eller köpt.

Sen säger jag bara NJUUUT!

Varma sommarkramar Karin

JordgubbarVit chokladsås Glass

2 kommentarer:

  1. De marinerade jordgubbarna ser supergoda ut, basilika och jordgubbar passar ju hur bra som helst ihop =)

    SvaraRadera