sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 19 augusti 2014

Snow cone-maskin

IMG_7407

Tidigare i somras fick jag möjligheten att testa en Snow cone-maskin från företaget Roliga prylar och då jag såg min möjlighet att göra nyttigare godsaker till barnen tackade jag självklart ja. Maskinen är superenkel att hantera, bara plugga in, fylla med is och köra igång. Barnsligt enkel.

IMG_7408

Vi har testat olika sorters frysta safter och allt har gått åt i en rasande fart. När jag såg vattenmelonens granna gröna skal i butiken kunde jag inte låta bli att testa att frysa denna delikata frukt i bitar. Dagen därpå fyllde jag på maskinen och gjorde vattenmelon-snow cones. Ett experiment som helt klart gick hem hos ungarna. Härligt!

Jag gillar verkligen möjligheten till att kunna göra nyttigare godsaker till barnen, socker, saft och glass får de allt för mycket ändå. Nej mer goda nyttigheter åt barnen!

IMG_7411

Åter till min recension.
Maskinen är som sagt enkelt att använda. Det enda man behöver ha är is, och det gärna i stora mängder. Svårt att säga hur mycket som går men minst 6 – 8 isbitar per person för att man ska få sig en rejäl skål. Har man väl is hemma går det fort att göra snow cones eller granita som det även kallas.

Fyll på med lagom mycket is eller frusen frukt, sätt på locket och vrid. Själva vridningen startar maskinen så se till att du har en behållare vid “utsläppet”. Hållaren för konen är en fin detalj med fyller ingen funktion. För att inte få isflingor överallt bör du hålla upp konen mot utsläppet, det blir lätt kladdigt annars.
En annan nackdel är själva rengöringen. Antingen har jag missuppfattat manualen men jag hittar ingen enklare lösning än att hålla maskinen under kranen för att skölja bort all frukt och saft. Självklart med sladden urkopplad!
När du är klar med maskinen så rengör direkt eller låt den stå i diskhon då is som inte kommit ut smälter och det droppar en hel del. Kladdigt och inte så kul.

IMG_7412 IMG_7413  IMG_7418 IMG_7417IMG_7416

Överlag så tycker jag det är en rolig leksak som enkelt och snabbt gör goda sötsaker.
Det finns många roliga godsaker du kan göra, bara frys in valfri dryck och riv loss.
Ungarna älskar den!

Kram Karin

IMG_7420

1 kommentar: