sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 16 juni 2013

Elins konfirmation


  Bagerskan 052 

Förra året hörde min mans kusin Elisabeth av sig om en tårta till hennes son Oscar som skulle konfirmeras, dessvärre så lyckades maken bli magsjuk lagom tills det var dags att baka så tårtan fick tyvärr ställas in. Tur nog så gick det mycket bättre i år då det var lillasyster Elins tur att konfirmeras. Ingen magsjuka som ställde till det denna gången…

Elin önskade sig en öppen boktårta och då hon älskar att dansa var det självklart att ha med det på tårtan, en vacker dansande siluett fick därför pryda en av sidorna. Att göra en boktårta är faktiskt inte speciellt svårt. Tricket är att forma fyllningen i det sista lagret lika bulligt som en öppen bok, lägg på den sista tårtbotten och voila, du har en bok. Bred på smörkräm och låt tårtan stå i kylen en stund så blir det lättare att få raka kanter när du sedan täcker tårtan med marsipan/sp/mmf.

Att göra siluetten var dock inte lika enkelt men med lite pill och tålamod så fick jag till även det. Skriv ut den bild som du vill ha i samma storlek som den ska vara på tårtan. Kavla ut marsipan/sp/mmf och lägg bilden ovanpå. “Rita” bilden med en penna och följa alla konturer och bilden är nu överförd på pastan. Skär sedan försiktigt ut siluetten och lägg den på tårtan.


 Bagerskan 046 Bagerskan 049 


Tårtan är gjord på ljusa bottnar och fylld med vit chokladmousse, polkagrismousse och hallonkompott, täckt och dekorerad med gräddig smörkräm och marsipan. Tårtan är beräknad att räcka till 45 personer.


Nog pratat, här kommer en hel drös med bilder… Enjoy!

Många varma sommarkramar Karin

Bagerskan 054Bagerskan 055 Bagerskan 053Bagerskan 060Bagerskan 056 Bagerskan 063 Bagerskan 062Bagerskan 064Bagerskan 066        Bagerskan 068Bagerskan 067 Bagerskan 057

3 kommentarer:

 1. Glad midsommar !

  Sportfotograf
  http://www.sportfoton.se

  SvaraRadera
 2. Det är ju helt makalöst! :D Så vackert. Men... var det någon som vågade äta av tårtan? Vem vågade sig på att köra tårtspaden i denna skapelse? :)

  SvaraRadera
 3. Vilken makalös fin tårta!!!/ Cecce

  SvaraRadera