sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 14 maj 2013

En trumvirvel för…


IMG_2470

För några veckor sedan fyllde vår kära vän Rikard 45 år och det ville vi såklart fira. Inte varje dag man är halvvägs till 90… *ler* Då Rikard är trummis i tribute-bandet Hazy dizzy var det ju självklart att han skulle få en trumtårta! Detta är även den första tårtan där min käre man  haft en finger med i skapandet. Här ser ni honom måla silverdetaljerna på tårtan…

IMG_2468

Födelsedagsbarnet eller snarare födelsedagsmannen önskade sig jordgubbar och enkel vaniljmousse vilket han så klart fick!
Efter de
skrämmande nyheterna om bacilusker i frysta bär gjorde jag en kompott istället.
Jag utgick från receptet på
hallonkompott och “kryddade” med rivet skal från lime. Så gott!

IMG_2474

Jag dekorerade tårtan i marsipan och målade detaljerna med blå metallicfärg och silverfärg. På trumskinnet så ritade jag dit trumtillverkaren Evans logga fast med lite annan text så klart. På sidan gjorde jag en etikett med mitt egna “namn” Bagerskan, måste ju synas vem som gjort den fina tårtan…

IMG_2475 IMG_2476
IMG_2478

Detta var en riktigt rolig tårta att göra och en utmaning att få den lik en trumma, inte så lätt som man kan tro. Men med betyget “Väl godkänt” från en kille som äger 6 trumset så måste jag nog säga att jag har lyckats…

Eller vad tycker ni?

Kram Karin

Det vackra tårtfatet kommer från La Shelf.

IMG_2473

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar