sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 14 november 2012

Prinsessan Tiana

  DSC00004

Den 4 november fyllde en av Sebastians dagiskompis och blivande klasskompis Natalia 3 år och detta firades så klart med stort pompa och ståt! Och då lilla eller numera stora Natalia älskar Disneys alla prinsessor så var en prinsesstårta ett måste. Favoriterna bland alla prinsessor är Tiana i filmen Prinsessan och grodan så den fick det bli.

DSC00015

Denna härligt rund tårta är fylld med vit chokladmousse och hallonkompott, täckt o dekorerad med marsipan. Allt på prinsessan är ätbart utom själva pinnen som stöttar upp henne.

Att göra en prinsess-tårta även kallad barbie-tårta är enklare än man kan tro. Baka bottnar och gör klart fyllningar. Ta fram en lagom stor skål som kommer bli själva kjolen. Täck insidan med plastfolie och lägg ett lager tårtbotten, bred ut fyllning och sedan på med nästa tårtbotten. Fortsätt tills skålen är fylld. Lägg på en lagom stor tallrik så att tårtan trycks ihop något och låt stå en timme i kylen så att den får sätta sig.
För att enklast “välta” tårtan så lägg på tårtfatet på skålen och vänd sedan alltsammans. Tårtan är sedan redo för att bre på smörkräm, mousse eller grädde och sedan täckas med marsipan eller sugarpaste. Själva prinsessan modellerar du antingen för hand eller lindar in en barbie-docka och sätter i mitten av tårtan.


DSC00006 1
DSC00009 DSC00011

Riktigt nöjd med själva klänningen och blommorna. Prinsessan fick kanske en lite väl stor mun men blev ändå ganska söt. Och kanske blev hon inte så lik originalet men trots allt är jag riktigt nöjd. Lilla Natalia blev alldeles stum när hon fick se tårtan medan hennes mamma tjöt av glädje… Det kallar jag ett gott betyg!

Kram Karin 


DSC00014

3 kommentarer:

  1. Oj så fin;)
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  2. Herregud så duktig du är. Jag är ingen bagare precis. Då jag bakar bullar brukar de bli till hårda vapen.

    SvaraRadera