sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 20 oktober 2012

Halloween….

PICT0026

Den 1:a oktober fyllde vår äldsta dotter 8 år och hon har sedan sitt 7-års kalas tjatat om kalaset hon skulle ha när hon fyllde 8. Idéer på tema har varierat, allt från disco, hästkalas, kalas i gympa salen till det vi tills slut bestämde oss för – Halloween-kalas. Så för en vecka sen var det äntligen dags!

560834_10151488976913146_2041666493_n

Vi klädde alla ut oss, till o med lilla Alice fick en proper liten mustasch. Linnéa och jag sminkade oss till vampyrer med blod rinnande från våra mungipor…

Och apropå blod så blev just tårtan av det blodigare slaget så jag vill lyfta ett varnande finger för er som är känsliga för blod! Scrolla inte neråt!
PICT0024 PICT0025 

Jag har sett idén på tårtan på min favorit-sajt Pinterest, där var den dock inte riktigt lika blodig utan mer stilren. Och kanske blev min tårta lite väl blodig för ett gäng åttaåringar men det var så kul att jag inte kunde hejda mig. Ju blodigare desto bättre liksom. Man firar ju bara Halloween en gång om året!

Någon har rivit sönder den vackra tårtan med sylvassa klor…

PICT0027 PICT0028

Måste säga att jag blev riktigt nöjd med tårtan och blodet blev riktigt verklighetstroget. Barnen på kalaset tyckte den var läskigt häftig och nästan ingen ville ha “blod” på sin tårtbit. Men trots det tyckte alla att den var riktigt god…

Tårtan är gjord på snorgröna vaniljbottnar och fylld med svart chokladsmörkräm.

Jag testade att bygga in “blod” i smörkrämen men det gick tyvärr inte riktigt som jag hade tänkt mig. Tanken var att det skulle rinna blod ut tårtan när man skar ut en bit men antagligen så var gelen för trögflytande. Jag kommer dock självklart testa idén igen och då med lite rinnigare blod…!

PICT0036 PICT0031

En snabb beskrivning
1. Kavla ut en liten bit röd sp/marsipan och lägg på tårtan där du tänkt ha revorna. Pensla ytterkanterna av sp/marsipanen så att den vita sp/marsipanen fäster.
2. Täck tårtan som vanligt med sp/marsipan.
3. Gör revor med en konservöppnare eller annat vasst. Ju ojämnare revor desto bättre! Klistra fast “huden” mellan revorna med en liten pensel och vatten.
4. Blanda ut Ohoj hallonsås med lite röd pastafärg för att få såsen riktigt blodröd och skeda ut “blodet” i revorna. Klart.

PICT0010 PICT0011 PICT0012 PICT0013

Så vad tycker ni? Häftig eller bara äcklig?

Kram Karin

PICT0029

17 kommentarer:

  1. Ascool! Den måste jag knycka av dig och testa att göra.

    http://komofika.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Hur häftig som helst, coolt om man visar vackra sidan först för att sedan snurra på den :) Inger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja det var så jag visade den för barnen, först den fina sidan, sen vred jag den sakta om... *ler*

      Radera
  3. Vilken häftig! Perfekta haloween tårtan :)

    SvaraRadera
  4. Evalena - bakeandfun21 oktober 2012 kl. 15:59

    Så himla fräck!! Gillart skarpt! ;)

    SvaraRadera
  5. Jätte cool tårta, blodet ser väldigt verkligt ut.

    SvaraRadera
  6. Jag tycker den är häftig! Och bra val av kalas.

    SvaraRadera
  7. Den var riktigt häftig och läskig!www.sportochspelkocken.se

    SvaraRadera
  8. Wow! Cool och läskig tårta! :o)

    SvaraRadera
  9. Tack desamma! =)
    /e
    http://komofika.blogspot.com

    SvaraRadera
  10. Häftig tårta :-)


    www.cqnet.se

    SvaraRadera
  11. Verkligen häftig tårta - perfekt för Halloween!
    Kram från Australien ~Pernilla

    Vi gjorde i helgen också ett par tårtor... kom gärna förbi o ta en titt! :)
    http://swedishcornerdownunder.blogspot.com.au/2012/11/princess-lilys-3rd-birthday.html

    SvaraRadera