sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 22 juli 2012

Ett litet rött hus med vita knutar…

PICT0057

Eva & Daniel skulle ha kalas och ville gärna ha en tårta att mumsa på. Önskemålet var ett rött hus, två hästar, två röda katter och en flaggstång. Dessvärre glömde jag flaggstången och kom på det alldeles för sent men jag tror Eva och Daniel vart nöjda ändå.

PICT0062 PICT0063PICT0078 PICT0079

Då Daniels mamma är både ägg- och nötallergiker så bakade jag äggfria-tårtbottnar och knådade ihop mmf som bara innehåller marshmallows och florsocker, att täcka tårtan med.

99 gånger av 100 så blir mmf:en jättebra, smidig och mjuk men denna gången blev något fel! Antagligen för att jag färgade marshmallows-smeten med karamellfärg. Den tappade all elasticitet och blev svår att jobba med, men envis som jag är kämpade jag vidare . Jag var tidvis gråtfärdig och utan tid till att göra ny mmf var det bara att streta vidare. Efter mycket om och men så blev jag till slut ändå ganska nöjd med tårtan, men det dröjer nog ett tag innan jag färgar mmf med karamellfärg!

PICT0075 PICT0069 PICT0070

I helgen var min kära lillebror Martin och hans häst-tokiga tjej Anki på besök och vem passar inte bättre än att hjälpa mig med utformningen av hästarnas kroppar än just hon?! Hon gjorde ett jättefint jobb och skar ut perfekta hästkonturer, dessvärre torkade kropparna såpass att de sprack sönder väl på tårtan… Ett vitt staket dolde tur nog de värsta skavankerna.

391470_10151270130278572_1732109642_n


Det röda lilla huset gjorde jag med hjälp av ricekrispies treats som jag med hjälp av en liten låda formade till ett hus.
Ricekrispie treats är perfekt om man vill göra något större som tex ett hus eller liknande att ställa på tårtan.
Den är lätt att forma, stelnar fort och väger knappt något vilket gör att tårtan inte trycks ner eller förstörs. Jag satte dock två grillpinnar under huset för att ge det extra stöd.PICT0082
PICT0067 PICT0065

Två söta sovandes små röda katter med vita nosar - färgade med hjälp av en pensel och pärlemor pulver.

PICT0081

Trots allt motstånd från tårtgudarna så är jag så här i efterhand riktigt nöjd med tårtan. Visst den har små skavanker här o där men inget man direkt ser om man inte letar efter det vill säga… *ler*

Jag hoppas och tror att Eva & Daniel tyckte om sin tårta och fick en härligt fest!

Kram Karin

PICT0074

4 kommentarer:

  1. Underbar tårta! Jag älskar hästarna i hagen som tittar ut över staketet.
    Ha en fin måndag!
    Milott

    SvaraRadera
  2. Så snyggt! Det är inte så ofta man ser något så högt på en tårta, imponerande! :)

    SvaraRadera