sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 11 november 2015

Nutella- & polkagrisbollar


NUTELLA. VIT CHOKLAD. KOKOS & RÖDBRUNA LÖV.
HAVREGRYN. HÖST & POLKAGRISAR



Är det någon årstid som jag älskar mer än någon annan så är det just hösten. Jag älskar färgerna, löven och den krispigt kyliga luften. Färgskiftningarna i träden är underbara, när löven går från grönt, gult, orange och rött. Känslan när man sparkar högar med löv framför en under en promenad. Att vi dessutom gift oss på hösten och fött två av våra tre barn gör inte saken sämre…
Hösten är en mycket tacksam tid att fotografera, skiftningarna och ljuset lyfter bilderna till en annan nivå!

Dessa bollar har allt man kan tänkas önska sig – nutella, vit choklad och polkagrisar. Inte helt äckligt! När jag gjorde den råkade jag ha i lite för mycket salt men det gjorde bollarna konstigt nog godare, på ett vuxet sätt. Så mitt tips är att våga ha i lite för mycket…! 

Nutella- & polkagrisbollar

100 g smör
1 dl florsocker
2 msk kakao
2 dl Nutella
ca 3 dl havregryn
några droppar mint-essens, enklast är att smaka sig fram
lite salt

Se till att alla ingredienser är rumsvarma och blanda allt till en jämn smet. Är den för kletig för att rullas till bollar, låt stå i kylen en stund. Är den för torr, tillsätt till vatten eller kaffe. Rulla lagom stora bollar och låt stå i kylen tills de stelnar.

Vit choklad
Hackade polkagrisar (Lägg påsen med polkagrisarna i en handduk, vik ihop väl, gå loss med en hammare)
ca 2 dl kokosflingor

Blanda de krossade polkagrisarna med kokosflingorna och häll i en skål. Smält lite vit choklad, ca 100 g räcker långt, blanda i lite kokosfett eller neutral olja om chokladen känns för tjock. Bollarna ska bara rullas lätt för att polkagris-smulorna ska fästa, enklast är att kladda ner händerna. Rulla de chokladdoppade bollarna i polkagris-kokosen så att det täcks ordentligt. Ställ i kylen en stund tills chokladen stelnat.



Som sagt, jag ÄLSKAR hösten och har därför svårt att välja bort bilder,
så idag får ni extra många bilder att njuta av!

Kram Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar