sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 31 oktober 2015

Små busiga spindlar




Mördeg
4,5 dl mjöl
200 g smör
2 dl farinsocker
ca 20 chokladdoppade hasselnötter/majbollar

Sätt på ugnen 175. Blanda ihop allt snabbt och låt vila i en plast¨påse i kylen i 10 – 15 minuter. Rulla jämnstora bollar av degen, exakt hur många det blir kommer jag inte ihåg men ca 20 tror jag. Lägg dom på en bakpappersklädd plåt och baka av i ca 10 minuter. När kakorna fått färg och du kan putta på dom är dom klara. Låt dom inte svalna helt utan tryck ner en chokladtäckt hasselnöt eller majsboll i varje kaka. Låt nu kakorna svalna helt, chokladen kommer mjukna så rör inte kakorna utan låt dom gärna stå i kylen en stund.

När chokladen stelnat är det dags för dekorering!
Smält lite mörk choklad och fyll en plastpåse/spritspåse/vikt strut och klipp ett litet hål. Nu ska vi sätta dit ögonen som du kan läsa i ett tidigare inlägg med lite choklad. Spritsa sedan benen, riktig spindlar har 8 ben men jag gav mina 4, för det är ju faktiskt inga riktiga spindlar…



Önskar med detta er alla en läskigt rolig halloween eller
fin Allhelgonafton som vi i Sverige firar i slutet av oktober.

Många kramar Karin

1 kommentar: