sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 2 december 2013

Pimp my tårta

1479122_10152435938118572_651632556_n

 

Årets vinnare i Almondys tårttävling Pimp my tårta är nu avslutad
och vinnaren blev Sofia Stavebring med sin fina Almondytårta. Grattis!

Som ni vet så deltog även jag i denna tävlingen, här kan ni se mitt bidrag. Jag deltog även förra året men då utan större engagemang utan tog en i mängden av fina tårtor som jag gjort och räknade inte med någon större vinst. I år valde jag dock att lägga ner både hjärta och själ i tårtan. Efter noggrants skissande så satte jag igång, ni kan läsa om tårtans utveckling här. Då Lisa vann förra året så räknade jag, lite naivt så här i efterhand, med att de skulle välja en annan sorts tårta än ännu en med just deras produkter. Den tårtan var ju liksom redan gjord. Dags för något nytt tänkte och hoppades jag!

Efter ca en månads arbete så var jag äntligen klar och la ut tårtan här på bloggen, facebook och Instagram. Lovorden strömmade in och mitt hopp om att vinna växte sig stort. Kanske kunde jag vinna tävlingen trots allt? Ingen annan hade gjort någon liknande tårta så min tårta stod helt klart ut ur mängden. Glad och förväntansfull så låg jag efter ert underbara röstande i topp 12, helt otroligt! Ännu ett steg närmare. Men allt eftersom jag kom närmare målet så växte min oro, och efter att jag kollat igenom alla vackra tårtor var jag ganska klar med att konkurrensen var otroligt hög.
För ca en vecka sen så presenterades till slut de 10 finalisterna och jag var fortfarande med i tävlingen, än hade jag chansen även om min tilltro till att vinna var minimal. Och ju närmare dagen D – då vinnaren skulle presenteras - vi kom desto mer förstod jag att jag inte hade vunnit. Hur kan jag inte förklara, bara en magkänsla.

Så i fredags när jag slösurfade på facebook presenterades plötsligt vinnaren i mitt nyhetsflöde – typiskt nog ännu en Almondy-baserad tårta. Jag letade fort reda på vilken plats jag hamnat på och upptäcker att jag kom på 9:e plats. Näst sits. Jag ljuger om jag säger att jag inte blev besviken och ledsen, för det kan jag lova att jag blev. Så här i efterhand var det tur att sonen var krasslig och hemma från dagis för jag vet inte hur jag hade gjort annars. Visst, det är kanske töntigt att bli ledsen över en sån här sak och visst jag kom på 9:e plats av flera hundra tårtor. Något jag självklart är otroligt glad över, men trots det så känner jag att min tårta förtjänade något mer än att komma näst sist bland alla finalister. Var den verkligen inte bättre än så? Var den inte värd mer än 3 ynka värdecheckar från Almondy?  Är jag så dålig på att kreera och skapa tårt-konstverk? Mitt självförtroende fick minst sagt en törn… :-(

Men nu när dimman lagt sig och mitt förnuft kommit tillbaka så inser jag att felet inte ligger hos mig utan hos Almondy. Jag förstår att de självklart vill tjäna på att genomföra en stor tävling som denna och att de dessutom alltid kommer välja en tårta gjord på deras produkter. Vore ganska korkat som företag annars… Med en tårta gjord på deras produkt kan de använda den i reklam & marknadsföring och det helt gratis!
Men varför inte då gå ut med det från första början? Varför lura oss deltagare i tron att vi kan vinna med alla våra fantastiska kreationer, hemmabakade som dummies, när vi egentligen inte har en chans i världen?!? Topp tre av vinnarna har är alla gjorda av Almondys produkter!

Detta skapar endast irritation, ilska och ledsamhet. Och jag är långt ifrån ensam att känna så här. Vi vill ju alla ha en rättvis chans att vinna! Men visst, skulle Almondy kräva att tårtorna gjordes av deras produkter skulle färre delta men vad gör det när alla tävlar på samma villkor! Mitt tips till dig som funderar på att delta i Almondys tårttävling nästa år är att skapa något med deras produkter, för det är tyvärr det enda sättet att vinna…!

Min lust till att delta i fler tårttävlingar är just nu som bortblåst. Kanske kommer lusten o suget tillbaka längre fram i tiden, kanske inte. Hur som helst kommer jag tänka efter både en och två gånger innan jag ställer upp igen!

Än en gång, ett stort grattis till Sofia - du är en värdig vinnare i dubbel bemärkelse! Jag hoppas du inte tar illa upp av det jag skrivit utan gläds åt din vinst. San Francisco är en underbar stad och jag hoppas att du njuter under din resa. Det hade jag gjort…!

Kram Karin

9 kommentarer:

 1. Hej Karin!
  Jag kan förstå din besvikelse och tycker att det är tråkigt att dun tårta inte kom på bättre plats. Vinnarna är värdiga vinnare men jag måste med handen på hjärtat säga att jag trodde att du skulle vinna med din tårta. Jag tävlade själv med en tårta men hade inga höga förhoppningar. Men jag var säker på att det är du som skulle ta hem segern och det har jag sagt till många. Jag har visat upp din tårta och beundrat ditt konstverk.
  Hoppas du kommer fortsätta tävla och bara så du vet det var inget fel på din tårta. Den var jätte fin :)

  Lycko önskningar från Magdalena

  SvaraRadera
 2. Jag hör till dem som deltog och hoppades på vinst. Jag gick på instruktionerna där det INTE framgick att tårtor skapade med Almondys produkter premierades. Kanske lite väl naivt av mig som till och med arbetar med marknadsföring men ärligt talat trodde jag att om så vore fallet skulle det framgå i tävlingsinformationen.Att ett så stort företag som Almondys var ärliga och transparenta!
  Jag hoppades på att hamna bland finalisterna, och för mig var din tårta vinnaren. Jag hade mer än gärna förlorat mot den, det hade känts helt rättvist. Jag tvivlar på att jag kommer att ställa upp just i den här tävlingen igen, eller köpa deras produkter. För mig är ärlighet A och O och kan man inte vara det i en så enkel sak som i tävlingsriktlinjer så kan man förmodligen inte vara det med vad produkterna innehåller.!

  SvaraRadera
 3. Du har gjort en fantastisk tårtskapelse. Du ska vara så stolt över den! Du kan ha med den i andra tårttävlingar. Men fundera över om det är tävlandet du vill åt? Själv började jag förstå, efter att ha varit med i årets bak och dessertmästerskap, att det roliga med bakandet och det kreativa lite försvann när allt med tävlingar tog över. Jag insåg hur svårt det var att ha en minsta lilla chans mot stora bloggare till exempel som alltid vann no matter what! Gör det för att du tycker det är kul. Jämför inte för mycket med andra och fortsätt baka med glädje och kärlek!!! Men klart jag förstår du är besviken. Du borde varit i topp med den där kreationen, överaskande att det blev ngt annat resultat!!! Kram

  SvaraRadera
 4. Förstår helt klart att du blev enormt besviken och ledsen, din tårta var verkligen fantastisk!

  SvaraRadera