sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 3 juni 2009

Pikachu-tårta

För att få en stabil och hög tårta fyllde jag två degbunkar med tårtbotten, geishamousse och färska hallon lager på lager. För att få formerna riktigt fasta la jag på ett fat och sen en tyngd för att trycka ihop tårtan ordentligt.

För att tårtan inte skulle fastna i degbunken la jag ett skyddande lager med bakplåtspapper i botten. Här ser ni den nedre delen av Pikachu´s kropp.

För att undvika att den nedre delen mosas sönder av den övre satte jag i grillpinnar som jag bröt av lagom höga utan att sticka upp ur tårtan. Det fungerar lika bra det tjocka sugrör som du klipper av i lämplig längd.

På den nedre tårtan la jag sedan en tillklippt tårt-rundell som jag la den övre tårtan på. Det är viktigt att pinnarna inte sticker upp för mycket då det gör tårtan instabil och den övre delen kan kana av.

Efter att jag monterat ihop delarna så skar jag till Pikachus kropp och huvud och täckte sedan hela kroppen med chokladkräm, recept finner du här.


Kroppen täckte jag med nästan ett kilo gul SP och ändå sprack den. Jag behöver gå en kurs i hur man täcker tårtor snyggt och utan sprickor. Öron och svans kavlade jag till ganska tjockt i SP och för att stadga upp dom satte jag grillpinnar för att enkelt montera dom på tårtan. Öron och svans låter jag ligga framme så att de torkar för att inte vika ihop sig.

Då tårtan ligger i frysen för att inväntas att bli uppäten så har jag ingen bild på den färdiga sammanställningen, men självklart kommer jag lägga ut den inom kort.

Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar