När jag fick erbjudandet om att testa några teer från Tekungen kunde jag inte släppa tanken på att baka med te. Visst vore det gott? För att finna inspiration och nya recept vände jag mig till alla bloggares mecka – pinterest. Där finns många spännande recept och jag fastnade för detta, en sorts sockerkaka smaksatt med teblad.
Detta recept funkar med vilken tesorts som helst, varför inte välja just din favorit? Jag valde ett te med smak av jordgubb & champagne. Det är Fairtrade och innehåller - jordgubb, champagne, grädde, solrosblomma, blåklint
Sockerkaka smaksatt med te
50 g / 0,5 dl grädde
10 g teblad / 5 tsk teblad
230 g smör
150 g / 2,5 dl socker
4 ägg
180 g / 3 dl mjöl
5 g / 1 tsk bakpulver
75 g / 1 dl grovt hackad vit choklad.
Smöra o bröa en avlång sockerkaksform.
Värm grädden och lägg i tebladen, låt stå i minst 10 minuter, ju längre desto starkare smak.
Vispa smör och ägg vitt och fluffigt, tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt grädden – antingen med bladen vilket ger mer smak eller utan med hjälp av sil vilket ger lite mindre smak. Bladen mjuknar men kan kännas lite sträva.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i blandningen, blanda väl. Jag tillsatte lite grovt vit hackad choklad.
Baka av i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, provstickan ska vara torr.
Varför inte njuta en bit sockerkaka tillsammans med en kopp te?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar