Bakverk nr två på tema-dagen var Krämiga kokos-kakor, även dessa innehöll både kokosmjölk och Panda. Dessa kakor är perfekta för kokos-älskaren då de har en kraftig och krämig smak av kokos. Dock är dom inte krämiga i benämningen kletig utan det beskriver mer smaken. Konsistensen påminner mer om drömmar fast mjöligare, goda men klart svåra att beskriva. Klart värda ett prov-bak där hemma!
Tapiokamjöl och Pandablad/Panda-essens finner ni i närmsta asiatiska matbutik.
Kram Karin
Khanom Phing - Coconut Creamy Cookies
250 g tapioka mjöl
110 g strösocker
125 g kokosmjölk
1,5 äggulor
2 -3 Pandablad - skuren i bit eller 1 tsk panda-essense
Sätt på ugnen på 160 grader. Stek mjöl (med pandablad om du fick tag på det) på låg värme, detta för att göra mjölet torrt. Sikta mjöl och ev. ta bort pandabladen och låt den svalna.
Blanda kokosmjölk med socker över låg-mellan värme, rör tills sockret och kokos blivit tjockare. Ta bort från värmen och låt åt sidan för att svalna.
Lägg äggulor i kokosgrädde och rör om väl, blanda även i panda-essensen om du inte använt blad..
Häll i mjölblandningen och blanda till smidig deg och låt degen 2-3 timmar eller över natten i rumstemperatur.
Kavla ut, skär den eller rulla degen till små bollar.
Placera på bakplåtspapper, grädda i 160C i 15-20 minuter. Kakor bör vara vitaktig i färg, inte gyllenbruna! Packa in i lufttät behållare för att förhindra att kakorna mjuknar.
Vad vackra kakorna blev. Jag älskar småkakor.
SvaraRaderaSer intressant ut :-)
SvaraRaderaKul med lite annorlunda ingredienser i kakorna, det mjölet måste jag ta och testa
SvaraRaderammmm, kokos och pandang. Kan det vara godare? Pandang är en fantastisk smaksättare!
SvaraRadera