Detta är definitivt en annorlunda efterätt med en smak som kanske inte passar alla, men klart värd att pröva om man är nyfiken! Konsistensen påminner om Creme caramell fast lite mer grovkorning pga den mosade potatisen/mungbönorna.
Då jag för sent insåg att jag köpt fel sorts mungbönor (de måste vara skalade) så använde jag mig av kokad potatis. Men jag är klart nyfiken på hur kakan skulle smaka om man använde mungbönor, någon som vet vad dom smakar?
Kram Karin
Mung Bean Thai Custard Dessert
(Khanom Maw Kaeng)
6 ägg
1,2 dl kokta potatis eller skalad mungbönor, mosade fint
2,4 dl kokosgrädde
1,2 dl ljus sirap
1 dl skivad schalottenlök
2 dl olja till friteringen av schalottenlök
3 panda-blad eller 1 tsk panda-essens
En 20 * 20 cm bakform
Skalade mungbönor finner du i närmsta Asien-butik, inte samma sak med vanliga mungbönor!
Knäck äggen i en skål, tillsätt sirap, kokosmjölk och panda-blad eller panda-essens. Blanda noggrant tills sirap har löst sig. Ev. sila blandningen och tillsätt den mosade kokta potatisen eller mungbönorna, och blanda väl. Häll i en 20 * 20 cm bakform. Grädda i ugn på 180 grader i 20 minuter eller tills krämen är klar och ytan är gyllenbrun. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Medan kakan är i ugnen värm upp oljan och fritera den skivade schalottenlök, ta det dock försiktigt då oljan skvätter när man friterar!
När kakan är bakad och sval, strö över friterad schalottenlök och skär ca 6 * 6 cm stora bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar