lördag 21 augusti 2010

Matildas konfirmation!

Efter lång och evig väntan på att få bli barnfri och att få sätta igång med montering och dekorering av dagens tårta var huset äntligen tömt på barn, bara maken kvar som låg “döende” i soffan av förkylning. Det är synd om killar när dom är sjuka…! *ler*

Då denna tårta är ganska stor, ca 40 * 45 cm, så var jag tvungen att göra allt på en gång. Vanligtvis kan jag sätta ihop tårtan, ställa den i kylen och dekorera senare, men inte denna gången.

Att dekorera tårtor på sommaren är nästan en kamp om liv o död, iallafall om man skulle vara allergisk mot getingar! Den söta marsipanen lockar både getingar och flugor vilket är både frustrerande och irriterande. Jag hade tur nog ett tomt köksskåp som jag kunde ställa in tårtan i medan jag gjorde blommorna. Där stod den i tryggt förvar från alla sockertokiga flygfän.

Innan jag började har jag inte riktigt bestämt mig hur den skulle se ut, men bestämde mig till slut att använda de kantverktyg jag fått från Anna på Present & Dekor. Dessvärre var dom inte så lätt-använda som jag först trodde. Nej, det verkar kräva lite övning innan jag får till det snyggt. Jag valde att bara använda själva utstickare utan något mönster, kanske blir det nästa tårta…?!

Tårtan är gjord av glutenfria bottnar, fylld med jordgubbar och vaniljmousse.

Matilda och hennes mamma var här nyss och hämtade tårtan. Båda jublade (nästan iallafall) av glädje och tyckte den var jättefin! Vilken underbar känsla det är när sånt händer, jag blir så glad!!

Kram Karin

IMG_6729 
IMG_6727 IMG_6726

IMG_6731

IMG_6730 IMG_6733 IMG_6734 IMG_6737 
IMG_6739 IMG_6738

8 kommentarer:

 1. Den blev jätte fin, placeringen på blommorna tycker jag att du har fått till väldigt bra!

  SvaraRadera
 2. Åh vad jätte fint kors, jätte härlig tårta med rosa blommor som passar så jätte bra. Snyggt dekorerat. Skulle också blivit glad över en sådan tårta. Nu har jag lagt till dig i min blogg lista så att jag kan kika in snabbare.:-)
  kram kram/Anna

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Vilket jobb med en sådan stor tårta. Angående utstickarna till kantdekorationer så är det lättaste om du trycker ut mönstret först och sedan stansar ut kanten. Nästan omöjligt att få det fint annars, vet inte om du provade att göra så eller om du stansade först och tog mönstret sen för då är det svårt. På dessa tårtor använde jag sådan utstickare: http://sweetsugarcakes.blogspot.com/2010/08/lila-tartor-med-vita-kallor.html tycker det blev ganska bra.

  SvaraRadera
 4. vilken fin tårta!
  Du har verkligen fått till blommornas placering!

  SvaraRadera
 5. herre vilken kreation! Jättevacker!

  SvaraRadera