Receptet räcker till ca 18 mellanstora muffins
100 g smör
4 ägg
1½ socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 msk Fruktcoctail lag
2 dl avrunnen Frukt coctail
Värm ugnen till 180 grader. Placera ut 18 pappersformar i en muffinsplåt (jag hade 2 formar, 12 + 6) eller ställ dubbla pappersformar på en bakplåt.
Om du rör ihop smeten för hand kan du hacka fruktcoctailen liten, rör du däremot ihop den i matberedare med kniv behövs det inte.
Rör smör och socker till en lätt och fluffig smet, vispa ner äggen ett i sänder, under omröring. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i blandningen. Häll i fruktcoctailen och lagen, rör om tills allt är blandat. Fördela smeten i formarna.
Grädda muffisen i ca 20 minuter eller tills de höjt sig och blivit gyllenbruna. Flytta över till ett galler och låt dom svalna.
Dekorera med Creamy frosting, sockerblommor, sockerpärlor, strössel.... Bara fantasin som kan stoppa dig!
Njut!
Kram Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar