söndag 30 september 2018

Ugnsbakade äpplen med nötter & ingefära

Som hetidsarbetande småbarnsmamma så är det verkligen svårt att få till tajmingen mellan tid, lust och ork att baka. Lusten poppar upp allt som ofta, suget på att få stå och experimentera fram något som jag länge funderat på men då lyser ork och tid med sin frånvaro. Och skulle de ovanliga i att tid och lust sammanstrålar, ja då tryetr orken istället. För även om det är kul att baka så ska man diska och städa och fota och blogga…
Men ibland (!) har jag turen att dessa tre viktiga komponenter sammanträffar och magi skapas i köket. Och just det skedde idag!  Ett höstligt, lagom kryddstarkt och ljuvligt gott recept kokades fram - ugnsbakade söta äpplen med fyllning av nötter, smör, socker och kanderad ingefära.

Sponsrat inlägg
Härom dagen fick jag ett paket från The Ginger people fyllt med olika ingefärs-produkter, allt från ingefärs-juice till kanderad ingefära och min favorit – ingefärssirap. Sjukt god! Till dagens recept använde jag både sirapen och den kanderade ingefäran som det verkligen är fart i!

Har ni tips på vad jag kan göra med de andra sakerna får ni gärna säga till!Ugnsbakade äpplen med nöt- & ingefärsfyllning

5 små äpplen
100 g smör
5-6 små kanderade ingefärsbitar
2 dl blandade nötter
2 msk socker
kanel

Sätt på ugnen på 175 grader. Tvätta äpplena och gröp ut innanmätet från båda hållen.
Skär ingefärsbitarna i mindre bitar, hacka nötterna och blanda med smör, socker och kanel.
Tryck ner fyllningen i äpplena och lägg lite extra ovanpå i en ugnsfast form. Skulle det bli något över så lägg det runt om i formen. Ringla över lite ingefärssirap.

Baka av i ca 20 – 25 minuter tills äpplena är mjuka. Servera dom varma med vaniljglass och häll över lite extra ingefärssirap. Sen är det bara att njuuuta!

Kram Karin