söndag 17 september 2017

Chokladbollar med en twist

En vacker glasskål med chokladbollar rullat i färgglat strössel med grönskande natur i bakgrunden.

Dessa chokladbollar är riktigt goda och trots ett icke traditionellt innehåll så gillar även ungarna dom. Nej dom är inte nyttiga, men allt man äter kan inte vara hälsosamt och tråkigt. Ibland måste man synda lite…
Men bara för det så behöver det ju inte vara samma gamla tråkiga recept. Nej man måste våga testa nya saker, eller hur. Istället för vanligt socker så använde jag mörkt och ljus muscovadosocker och en rejäl nypa… salt! Supergott! Salt förhöjer sötman på nåt konstigt sätt, kan inte förklara men gott blir det.

Icke tradionella chokladbollar
100 g mjukt smör
1 dl mörkt muscovadosocker
0,5 dl ljust muscovadosocker

3-4 dl havregryn
2-3 msk kakao
2-3 msk kaffe
1 – 2 tsk salt

Blanda ihop allt till en jämn smet, smaka av så att det blir lagom smak av kakao, kaffe och salt. Är smeten alldeles för kladdig för att kunna rulla bollar så låt den stå i kylen en stund så blir den fastare.  Rulla lagom stora bollar och rulla dom sen i valfritt strössel eller pärlsocker. Låt dom stå en stund i kylen sen är det bara att njuuuta!

ALLERGISK?
- Fritt från ägg!
- Fritt från nötter!
- Smöret kan bytas ut mot laktosfritt eller mjölkfritt smör.
- Det finns glutenfria havregryn i välsorterade matbutiker.

Kram Karin

Närbild på tuggad chokladboll med färgglatt strössel runt om.

Kolla in dessa smaskiga chokladbollar… visst blir du sugen?
Ut i köket och släng ihop en sats, nu, pronto!

Närbild på skålen fylld med chokladbollar rullade i färgglatt strösselNärbild på chokladboll som någon tagit ett bett i.En vacker glasskål med smaskigt färgglada chokladbollar.