Idag är inte vilken dag som helst, nej det är faktiskt bloggens födelsedag! Det ni!
Idag för 7 år sen skrev jag mitt allra första blogginlägg och det har blivit ett gäng sen dess.
Jag har idag suttit i bilen hela dagen men lovar att göra ett sammanfattande inlägg om vad som hänt de senaste åren.
Jordgubbsmousse
2 stora eller 4 mindre portioner
200 g frysta jordgubbar
1 msk vatten
0,5 dl syltsocker
3 dl grädde
Koka ihop jordgubbar, vatten och syltsocker till jordgubbarna är helt mjuka. Sila jordgubbskoket genom en sil, det bör bli ca 2 dl vätska. Låt svalna något.
Häll den silade jordgubbssaften i en stor bunke och tillsätt 0,5 dl ovispad grädde i taget. Fortsätt till gräddblandningen känns halvt fluffig/rinnig. Jag har valt att göra så här då de den varma saften riskerar att grädden skär sig om häller den direkt i grädden.
Fyll upp i serveringsglas och låt stå minst 2 timmar i kylen.
Servera med färska jordgubbar.
Kram Karin
Åh vad gott det ser ut! Grattis i efterskott! :)
SvaraRadera