torsdag 27 augusti 2015

Cakemart.co.uk

CAKEMART_UK_WeblogoFör några månader sedan fick jag erbjudandet att testa olika produkter från Cakemart – en webbutik fylld med baksaker och som dessutom finns på många olika språk, bl.a. tyska, franska och italienska. De har snabb leverans, stort utbud och helt okej priser.

Jag valde dessa roliga leksaker...

jem_fondant_ausstecher_blumen
En kitt för att göra egna sockerblommor,
något jag länge velat testa men ännu inte fått möjligheten till.
Med denna låda har jag inte längre någon ursäkt, bara att skaffa lite flowerpaste och sätta igång.

http://www.cakemart.co.uk/cake-decorations/plunger-fondant-cutters/jem-cutters-flower-cutters-75-pieces.html silikomart_silikonform_fantasy_mixMed denna form kan du göra riktigt fina knappar eller om man vill kalla det för broscher,
jag har använt dom som mittendelen i blommor, bara fantasin som stoppar dig.

Tyvärr hittar jag dom inte just nu på deras hemsida.

 -347-0
Denna fina form har jag testat men ännu inte fått att fungera, vet inte riktigt vad jag gör för fel.
Jag mjölade med potatismjöl och lät formen stå i frysen en stund för att
marsipanen skulle stelna, men icke. Det blev bara klet. Jag använde dock marsipan sist,
ska testa med sockerpasta nästa jag gång använder det.

http://www.cakemart.co.uk/cake-decorations/craft-fondant-moulds/wilton-silicone-fondant-icing-mould-baroque-.html


drebare_tortenplatte_aus_kunststoff_275_cm

Denna rackare - ett snurrbord - är riktigt bra att ha när man bakar tårta,
perfekt vid både fyllning och dekorering av tårta, rekommenderas varmt.

http://www.cakemart.co.uk/cake-decorations/cake-turntables/staedter-icing-turntable-cake-stand-27-5-cm.html

onsdag 19 augusti 2015

En tårta värdig en präst!


Canon juli 096


I juni så var det då äntligen dags för min kära svägerska Jessica att efter 7 års studerande få vigas till präst. Ett ganska häftigt yrke som inte många känner sig kallade till. Nu får hon döpa, konfirmera, viga och begrava människor i både glädje och sorg. För mig finns ingen bättre präst! Och vilket bättre sätt att hedra denna stora dag än med en tårta värdig en nybakad präst?

Canon 2015-02-10 105 

Jag tycker att kyrkfönster kan vara så otroligt vackra, speciellt när solens strålar skiner igenom det färgade glaset. Och med det i tanken skapade jag denna tårta, fylld med leomcurd-grädde och hallonkompott. Täckt och dekorerad med marsipan och kristyr.

Kram Karin

Canon juli 099Canon juli 098Canon juli 097

måndag 10 augusti 2015

Bagerskan is back!


ARLA JULGODIS. TÄVLING. VINNARE. JAY!
ÄNTLIGEN ÄR DAGEN HÄR. EN AV ÅRETS KONDITOR OCH JAG.
BAKDAG. HELDAG. MÅNGA BAKVERK BLEV DET.
HELA KYLEN FULL!

 Linnea

Förra året deltog jag i Arlas julgodis-tävling på Instagram, en kul grej som jag aldrig trodde att jag skulle vinna. Men ack så fel jag hade, jag vann hela skiten! Och inte vilken vinst som helst utan en heldag med en av vinnarna i Årets konditor!!

Min konditor blev Gustaf Mabrouk – en för mig ganska okänd konditor. Han vann Årets konditor 1995 bara 19 år gammal, efter det stack han till USA där han bla jobbade som privatkock. Efter ca 13 år kom han hem till Sverige igen och kan numera ses på tv i svt Gokväll. Han brinner för choklad och håller bland annat kurser hos Chokladfabriken. Han har även varit med i Konditorlandslaget, en grymt duktig kille helt enkelt!

Ingredienser i massor!På spisen

Och vilken grymt härlig dag det blev! Gustaf kom direkt från Stockholm med fullastad bil, han hade verkligen allt med sig. Tidigare hade han mailat mig en liten pdf på 11 sidor med olika recept. Medföljande kommentar var – Vi kör så det ryker så får vi se hur mycket vi hinner med. Och vi hann faktiskt med 8 bakverk av 10 stycken, inte illa pinkat. Jag var helt slut efteråt, i både huvud och fötter. Men så kul det var...!!

Barnen ville baka

Det var minst sagt liv och rörelse här hemma. Alla barnen var med i köket och så även min man och min pappa som hälsade på. Under dagen tittade både svärmor och ena svägerskan som skulle hämta några av våra höns. Men trots allt gav det mer en härlig stök och bök känsla, inget stelt och tråkigt utan så här är vi,  take it or leave it. Tur nog gillade Gustaf det hela och bara garvade åt barnens hyss och tjat...

Som ni märkt har det varit ganska tyst här på bloggen och det var olika personliga orsaker, men efter denna roliga dag har jag nu återfunnit bakglädjen igen. Ett tag funderade jag till o med på att sluta blogga helt, så illa var det men nu ser jag ljuset i tunneln och bloggar på ett tag till. Jag har många roliga projekt att se fram emot i höst som jag lovar att skriva om!
Dessutom har jag nu massor med smaskiga recept att skriva om och utöver det en hel del tårtor som jag ännu inte hunnit visa för er, med andra ord kommer det en hel del rolig under hösten.

Här kommer en kavalkad av bilder från den stora dagen...


Gräddtårta......dekorerad av LinneaHemmagjorda gelehallon/båtar Kakor...!Mycket lärorikt! Hela kylen full

Och detta är ändå inte allt. Tur nog så har vi två kylskåp så vi får plats med lite mat också...

Jag och grymt duktiga Gustaf

Ett stort och varmt tack till Arla och framför allt Gustaf för en härligt rolig och lärorik dag!

Kram Karin