onsdag 3 juni 2015

Färgglad cheesecake med smak av mandel

 

 


MORS DAG. FÄRGLATT STRÖSSEL. SAFTIG CHEESECAKE.
ENKEL & GOD. KONDENSERAD MJÖLK & PHILADELPHIA OST.

Cheesecake med smak av mandelCheesecake med smak av mandelCheesecake med smak av mandel


Denna färgglada cheesecake har jag länge varit sugen sen jag hittade den på Pinterest. Där kallas den för Cake Batter Cheesecake (kaksmets cheesecake) – riktigt varför kan jag dock inte förstå. Men det jag vet är att den blev riktigt saftig och god med snarlik smak av vår svenska klassiska ostkaka. Och med det färgglada strösslet blir den vacker att se på!
Dessutom innehåller den inget socker utöver den kondenserade mjölken vilket är extra positivt!

Vad inspireras ni av? Var hittar ni recept som ni bara måste baka nu? Själv älskar jag som ni märkt att testa nya och lite annorlunda recept… Berätta gärna i en kommentar!

Cake Batter cheesecake
Ca 10 – 12 bitar
675 g Philadelphia ost
3 ägg
1 burk kondenserad mjölk
1 msk vaniljsocker/ 1 tsk vaniljpulver
Mandel-essense, svårt att säga exakt mängd, börja med 1 tsk och smaka av
1,5 färgglatt strössel

Viktigt – att alla ingredienser är rumsvarma! Detta för att man ska kunna vispa smeten len och krämig. Om du har bråttom så lägg de oöppnade ingredienserna i varmt vatten en stund.

Sätt på ugnen på 190 grader. Vispa sakta Philadelphia-osten len, tillsätt sedan den kondenserade mjölken, vaniljen och mandel-essensen. Tillsätt sist äggen. Vispa tills allt är en jämn smet. Rör försiktigt med slev ner strösslet, det smälter och färgar av sig ganska fort så häll snabbt över i en springform. Strö lite extra strössel över smeten och baka av längst ner i ugnen i 40 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå kvar i ytterligare 30 minuter. Ställ sedan i kylen i ca 4 timmar för att stabilisera sig lite extra.
Servera med en klick grädde och lite färska bär!


Andra goda cheesecake´s jag gjort är dessa:

Lime & jordgubbs cheesecakeTropisk cheesecake i glasSaffranscheesecake med smak av apelsin

Man kan riktigt se hur saftig cheesecaken blev, nästan som att man skulle kunna pressa saften ur den. Nästan alltså. 
Skämt å sido, den är riktigt god och gillar du mandel så rekommenderar jag denna varmt!

kram Karin

Cheesecake med kondenserad mjölkCheesecake med kondenserad mjölkCheesecake med kondenserad mjölkCheesecake med kondenserad mjölk

1 kommentar:

  1. Vad god cheesecaken ser ut och den med jordgubbar högst upp ser också väldigt god ut =)

    www.diningandcooking.blogg.se

    SvaraRadera