måndag 24 mars 2014

Superenkla Nutella-kakor



Super enkla Nutella-kakor
Ugn: 180 grader

2,5 dl mjöl
1 ägg
1,25 dl socker
2,5 dl Nutella eller Hasselnötskräm
+ 1 – 2 msk mjukt smör

Blanda ihop allt till en någorlunda fast deg, känns den alldeles för torr så ha i lite mjukt smör. Degen kan vara ganska kladdig men kakorna blir bra ändå. Rulla små bollar som du plattar till försiktigt och lägg på bakplåtspappers belagd plåt.
Tips – strö över lite havssalt innan bakning på hälften av kakorna!

Baka av kakorna i ca 8 – 10 minuter, de ska ha flutit ut och se ganska ofärdiga ut. Men jag lovar att de kommer bättra sig efter en stund på köksbänken! Dra av pappret från plåten och låt kakorna svalna, dom kommer bli sega och goda.

När kakorna svalnat så öppna en burk färdigkokt kondenserad mjölk så kallas Delche de luche och bre på ett lagom tjockt lager på hälften av kakornas undersida (de utan salt). Strössla över ännu lite mer havsalt på kolasåsen och lägg på en saltad kaka. Kan framstå som mycket salt och det är självklart upp till var och en hur mycket salt man vill använda.


 

Kombinationen Nutella, kola och salt är sjukt god!

Kram Karin

  IMG_5219

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar