Varje år den 4 oktober firar vi Kanelbullens dag!
Dagen instiftades av Hembakningsrådet 1999, för att de ville fira sitt fyrtioårs-jubileum. Samt för att skapa en tradition som alla kan delta i. Och vad är inte mysigare än att just baka smaskigt goda kanelbullar?
Förra året gjorde jag en Kanelbulle-tårta och inför ett besök av Kalmar Läns tidning, som ville skriva om mig och just kanelbullar så gjorde jag tårta i större storlek, hela 5 våningar!
Alla utom den översta (en vanlig kanelbulle) gjorde jag i engångs-aluminium-formar av olika storlek. Jag skar ut långa remsor som jag bredde smörkräm på. Sen rullade jag ihop en vanlig fylld bulle och fortsatte sedan remsa för remsa tills bullen nästan fyllde hela formen. Sedan fick de jäsa som vanligt och bakades i ugnen, dock något längre än vanliga bullar. När alla bullar sedan svalnat så ställde jag dom på varandra och dekorerade med glasyr och pärlor. Superenkelt!
Må så sött, kram Karin
Visst var det där min middag? :)
SvaraRaderaMen Oj vilken tårta!!
SvaraRaderaSå läcker :)
kram
Fia
Vilken söt liten kaneltårta!! :)
SvaraRaderaKram