sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 30 november 2011

Fjärde luckan – Änglaspel.se

Här finner vi små men söta änglaspel (ca 16 cm höga) i alla världens olika färger och former, hur söta som helst!

Collage18564  



Tävlingen är öppen för alla!
För att vinna ett presentkort värde 400 kr ska ni göra ett besök hos Änglaspel.se där du väljer ut det änglaspelet som du gillar mest. Lämna sedan en kommentar här med vilken produkt du gillade mest. Glöm inte ditt namn och e-mailadress (ej hem-adress!)

Tävlingen pågår i en vecka och avslutas onsdag 7 december!


Kram Karin


Sponsorer - logotyper111
Fullskärmsinfångning 2011-11-29 152858.bmp  1 utan skuggor

tisdag 29 november 2011

Tredje luckan – Kakformar.se

2 utan skuggor


Här finner ni möjligheten till att vinna fina kakformar,
perfekt till julens pepparkaksbakning!


khg




Tävlingen är öppen för alla!
För att ha en chans att vinna!
Lott 1 - obligatorisk:  För att vinna kakformar för 100 kr ska ni göra ett besök hos Kakformar.se där du väljer ut din favorit-kakform som du gillar mest. Lämna sedan en kommentar här med vilken produkt du gillade mest! Glöm inte ditt namn, e-mailadress (ej hem-adress!) och antal lotter.
Lott 2: Gilla Kakformar på Facebook


Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha och sammanlagt kan ni få 2 stycken.


Tävlingen pågår i en vecka och avslutas tisdag 6 december!




Sponsorer - logotyper111
Kakformar.se
986rt
  Alla mina underbara läsare får 10% rabatt hos Kakformar.se
när de handlar under december.
Kod Bagerskan
Kram Karin

måndag 28 november 2011

Andra luckan - DanSukker

Bakom lucka två i kalendern
finner vi ett gott recept med en passande tävling!

sirap





Hårda julkarameller
ca 60 stycken

3/4 dl Dansukker Florsocker
3 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl vatten
1 dl Dansukker Glykossirap
1 krm pepparmintsolja eller annan smaksättning
hushållsfärg
Sikta florsocker på en plåt, olja ett bakplåtspapper eller godisformar lätt med olja.
Rör ihop socker, vatten och glykossirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på medelhög värme och koka till en temperatur på 152° eller droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten, om den stelnar och kan brytas är den färdig.
Ta kastrullen från värmen och rör i smaksättning och färg. Klicka upp smeten på papperet eller häll i formarna. Du kan även göra klickar av smeten och trycka fast en halv grillpinne i trä så får du klubbor istället. Vänd bitarna i florsockret innan de läggs i en burk med tättslutande lock.


Sponsorer - logotyper111
Dansukker
 
Tävlingen är öppen för alla!
För att vinna en av siraps-flaskorna ska du berätta i en kommentar vad du tänkt att göra för gott julgodis om du vann. Vill du, får du gärna bidra med tillhörande recept.
Glöm inte ditt namn och din e-mailadress (ej hem-adress!).

Tävlingen pågår i en vecka och avslutas måndag 5 december!


Kram Karin

söndag 27 november 2011

Första luckan – The Easy Way

2 utan skuggor



Bakom första luckan i Bagerskans julkalender
finns detta härliga paket som du har chans att vinna!


123456 


ljuhf
Tävlingen är öppen för alla!

För att ha en chans att vinna!

Lott 1 - obligatorisk:  För att vinna detta nyårs-kitt krävs ett besök hos The Easy Way där du väljer ut din favorit-produkt som du gillar mest. Lämna sedan en kommentar här med vilken produkt du gillade mest + vilka du skulle bjuda om du vann detta härliga paket.
Glöm inte ditt namn, e-mailadress (ej hem-adress!) och antal lotter.

Lott 2: Gilla The Easy Way på Facebook 
(Skriva gärna en kommentar så blir Anette på The Easy Way extra glad)


Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha och sammanlagt kan ni få 2 stycken.
Tävlingen pågår i en vecka och avslutas söndag 4 december!


986rt
Alla mina underbara läsare får

10% rabatt hos
The Easy Way
när de handlar under december.
Kod 10. Kram Karin
1 utan skuggor

Bagerskans julkalender 2011

2 utan skuggor 
 
27  28 29 301  2 3 45  6 7 89  10 11 1213  14 15 1617  18 19 20 21  22 23 24

lördag 26 november 2011

Bagerskans julkalender!

2 utan skuggor



Imorgon öppnas första luckan
i Bagerskans julkalender!

Kram Karin
1 utan skuggor

Bagerskans radio-debut!

374646_10150497607611289_201491826288_10617419_1570891229_n
I tisdags när jag skulle handla i vår lokala Ica-butik var P4 Kalmar på plats för att se vad som händer i vårt lilla samhälle. Då dom stod precis bredvid brevlådan och jag skulle posta några brev kom jag och Peter Bressler att börja prata. Det visade sig att han var en fd. arbetskamrat till min svägerska, världen är bra liten…
Vi kom även in att prata om min blogg som dom läst om i Årsboken om Vissefjärda, något dom gärna ville göra ett inslag om. Gärna sa jag, lite kaxig men stunden efter jag insett vad jag tackat ja till vart jag sjukt nervös… Jag i radio? Ev. live-sändning? Men efter att ha funderat på saken och dessutom provbakat kakorna jag skulle baka i inslaget så kände jag mig lugnare. Det här fixar jag!

Fredag-morgon klockan nio var Peter på plats här hemma och efter lite småsnack spelade vi in inslaget. Det gick otroligt smidigt och vi blev nöjda båda två! Klockan halv elva sändes sen inslaget på radion i programmet Din förmiddag där de bland annat pratade juliga maträtter med bloggerskan Helena (Bara en kaka till) som jag gjorde bröllopstårta till i somras.
Det var med blandade känslor som jag lyssnade på inslaget, aldrig kul att höra sin egna röst. Men trots det är jag riktigt nöjd med inspelningen, även om vissa småsaker kunde ändras… *ler*

Ni kan lyssna på inslaget här!

PICT0001 PICT0002

Vintriga fönsterkakor

100 g smör
100 g strösocker
1 äggula + ev. en till
225g vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk vanilj
1 tsk bakpulver
hårda karameller/klubbor, enfärgade, gärna med smak.

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt äggulan och vispa tills allt är blandat. Blanda mjöl, salt o bakpulver och häll i smeten, rör ihop, ev ha i en extra äggula om degen känns torr.

Kavla ut degen direkt på ett bakplåtspapper ca 3 mm tjock, tryck ut figurer med pepparkaksformar och skär ut mittendelen där fönstret ska vara. Krossa klubborna med hammare och lägg hälften i varje fönster. Har du hårda karameller behöver de inte krossas utan kan läggas på hela, är fönstret litet bör de dock delas i mindre bitar. Vill du hänga kakorna i granen gör hål för snöret med hjälp av tex ett sugrör!

Ta bort degen kring kakorna och flytta försiktigt över bakplåtspappret till en plåt och baka av i ugnen i ca 7 - 10 minuter. Kolla med jämna mellanrum så att karamellen smält och inte bränns. Karamellen får inte bubbla mycket och kakorna ska knappt få färg, då är dom klara. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt svalna.
När kakorna svalnat ta försiktigt loss dom från bakplåtspappret, karamellen har en tendens att fastna i pappret. Kakorna är nu färdiga att äta eller hängas som juldekorering!

PICT0004 PICT0005 PICT0006 PICT0007 PICT0008 PICT0010 

Klart nöjd med mina färgglada och juliga kakor!

Kram Karin
   PICT0014