Min kära mor Lena brukar göra dessa små ljuvliga “kakorna” som tilltugg till välkomstdrinken eller ett glas champagne när hon har kalas och fest. De är otroligt smörigt möra, smälter i munnen, med smak av parmesan och valnötter. Rekommenderas varmt!
Munsbitar
1 hg valnötter
2 hg margarin - helst smör
3 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
½ dl potatismjöl
2 påsar riven parmesanost á 50 g
3/4 tsk salt
Hacka allt i matberedaren. Degen kan bli ganska kletig men låt stå kallt 30 min.
Forma långa smala korvar och skär i små bitar, eller om degen är kletig så rulla små bollar i händerna. Gör dock ganska små bollar, ca 1½ cm i bredd, mina blev lite för stora men goda ändå. Grädda i 10 min i 225 grader.
Förvara kakorna ömt i en burk, de är väldigt stötkänsliga och går lätt sönder!
Kram Karin
Nej men vad spännande med parmesan i "kakorna", det kan jag tänka mig passar jättebra till förrätt =) Och valnötter som är så gott <3
SvaraRaderaLåter supergott och ser supergott ut! Särskild då jag tycker väldigt mycket om valnötter. :-)
SvaraRaderaOmnomnom!
SvaraRadera