söndag 15 augusti 2010

Cupcakes med äppelsmak, äppelkompott & vaniljmousse (glutenfria)

IMG_6637

Glutenfria cupcakes med smak av äpplen
Ca 12 st

150 g rumsvarmt smör
ca 2 dl honung med äppelsmak
2 stora ägg
4 msk mjölk
2 dl glutenfritt mjöl
1 dl potatismjöl
2 - 3 tsk bakpulver

Värm ugnen till ca 200 grader, sänk sedan till 175 när du sätter in muffinsen. Placera 12 pappersformar i en muffinsplåt eller använd dubbla formar om du inte har någon muffinsplåt.
Rör det mjuka smöret vitt och luftigt med honung i en skål. Är smöret stenhårt går det att micra några sekunder i mikron, håll dock koll så att det inte smälter allt för mycket. Vispa ner äggen ett i taget och blanda sedan i mjölken.
Blanda glutenfritt mjöl, potatismjöl o bakpulver och sikta ner i smeten, rör om.
Grädda i ugnen i ca 15 - 20 minuter tills de gyllenbruna och  inte är kladdiga längre. Låt svalna fria utan muffinsformen.

IMG_6643
Äppelkompott med smak av vanilj
Räcker till ca 5 cupcakes

1 stort äpple
1 msk honung med vaniljsmak
2 msk vatten
kanel
socker om det blir för surt

Skala och skär äpplet i mindre bitar, lägg i en kastrull med lite vatten och honung, pudra över kanel efter smak. Låt småputtra tills äppelbitarna mjuknat. Smaka av med socker och ev. lite mer kanel. Låt svalna.


Vaniljmousse

Rör ihop en påse vaniljkräm enligt recept på 2 dl mjölk, låt stelna i kylen.
Vispa 3 dl grädde och häll i vaniljkrämen innan grädden blir helt fast, blanda ihop. Häll i 1 tsk vaniljpulver för de vackra svarta prickarnas skull!


Montering

Skär av toppen på cupcakes och lägg på 1-2 msk äppelkompott. Släng eller lägg på locket, valfritt. Lägg vaniljmoussen i en tyll med sprits och spritsa fint på cupcaken. Dekorera efter smak.

IMG_6640 IMG_6642

Halva nöjet med att baka är nästan fotograferingen efteråt, att få till fina miljöer, gärna något nytt för varje gång. Samarbetar kameran med mig är det ännu roligare! *ler*
Här nedan ser ni de vackra cupcake i vår hylla vi fått av min mans farmor tillsammans med dalahästar vi slumpmässigt samlat på oss. Ett vackert stilleben!

Tänk om man kunde ha små bakelser ståendes där varje dag, vilken fröjd för ögat det vore! *ler*

Kram Karin

IMG_6653 IMG_6659
IMG_6664 IMG_6651 IMG_6660
IMG_6662 

Cupcakes är bakade i formar från Siluett

Honungen kommer från Smaka mera

De söta banden kommer från Familjekontoret.

Share/Bookmark

3 kommentarer:

  1. Vad goda dessa cupcakes låter! Och vad bra med glutenfritt, sådana recept behövs alltid. Väldigt fina kort med cupcakesen i hyllan :)

    SvaraRadera
  2. Åh vilka härliga bilder! =) Så himla fint när de står i hyllan!

    Låter gott gör de oxå =D

    /Lisa - Sockerrus

    SvaraRadera
  3. Åh, det ser riktigt smarrigt ut! Det här receptet måste jag verkligen testa!! :)

    SvaraRadera